ចាប់ពីថ្ងៃទី១២ ដល់ ថ្ងៃទី១៥ ខែមករា ឆ្នាំ២០២៥ ឯកឧត្តម ម៉ាន សុគ្រី រដ្ឋលេខាធិការក្រសួងកសិកម្ម រុក្ខាប្រមាញ់ និងនេសាទ បានដឹកនាំក្រុមការងារចុះតាមដាន ត្រួតពិនិត្យការងារពាក់ព័ន្ធផលិតកម្មសត្វ ដោយផ្តោតសំខាន់លើការគ្រប់គ្រងកសិដ្ឋាន សត្តឃាតដ្ឋាន និងការធ្វើអាជីវកម្មពិឃាតសត្វនៅខេត្តមណ្ឌលគិរី ខេត្តរតនគិរី និងខេត្តស្ទឹងត្រែង។ ក្នុងនោះក៏មានចូលរួមពីឯកឧត្តម អេង ជាសាន អនុរដ្ឋលេខាធិការ ថ្នាក់ដឹកនាំអគ្គនាយកដ្ឋានសុខភាពសត្វ និងផលិតកម្មសត្វ និងតំណាងនាយកដ្ឋានជំនាញ និងថ្នាក់ដឹកនាំ និងមន្ត្រីជំនាញនៃមន្ទីរកសិកម្ម រុក្ខាប្រមាញ់ និងនេសាទ នៅខេត្តទាំង៣។
នាឱកាសនោះ ឯកឧត្តម ម៉ាន សុគ្រី បានគូសបញ្ជាក់ថា ការគ្រប់គ្រងកសិដ្ឋាន សត្តឃាតដ្ឋាន និងការធ្វើអាជីវកម្មពិឃាតសត្វ ជាកត្តាចម្បងដើម្បីទប់ស្កាត់ការរីករាលដាលជំងឺសត្វ ការពារសុខភាពសត្វ ធានាគុណភាពផលិតផល និងការពារសុខមាលភាពសាធារណៈ។ ការបង្កើតសត្តឃាតដ្ឋាន និងការធ្វើអាជីវកម្មពិឃាតសត្វ ត្រូវមានលិខិតអនុញ្ញាតចេញដោយសមត្ថកិច្ចផលិតកម្ម និងបសុព្យាបាល។
ឯកឧត្តមរដ្ឋលេខាធិការបានបន្ថែមថា ក្នុងការធានាបាននូវនិរន្តភាពនៃការផ្គត់ផ្គង់ផលិតផលសត្វប្រកបដោយគុណភាព និងសុវត្ថិភាពសម្រាប់ទីផ្សារនោះ ត្រូវមានការចូលរួមសហការពីសមត្ថកិច្ចជំនាញ (ទាំងកសិដ្ឋាន ទាំងសត្តឃាតដ្ឋាន និងការធ្វើអាជីវកម្មពិឃាតសត្វ) មន្ត្រីប្រចាំការតាមសត្វឃាតដ្ឋាន ម្ចាស់សត្តឃាតដ្ឋាន និងអ្នកធ្វើអាជីវកម្មពិឃាតសត្វ ទើបទទួលបានលទ្ធផលការងារល្អប្រសើរទាំងអស់គ្នា និងទទួលបានទំនុកចិត្តពីអ្នកប្រើប្រាស់។
ដោយឡែកចំពោះកសិដ្ឋានចិញ្ចឹមសត្វ របស់ក្រុមហ៊ុន ហ៊ងអាញ់ ស្ថិតនៅឃុំស្រែអង្ក្រង ស្រុកកូនមុំ ខេត្តមណ្ឌលគិរី ឯកឧត្តម បានសម្តែងការស្វាគមន៍ និងគាំទ្រសកម្មភាពវិនិយោគបង្កើតកសិដ្ឋានចិញ្ចឹមសត្វគោ សម្រាប់ធ្វើការនាំទៅបរទេស ប៉ុន្តែក្រុមហ៊ុនក៏ត្រូវសហការជាមួយអង្គភាពជំនាញក្រោមឱវាទក្រសួងកសិកម្ម រុក្ខាប្រមាញ់ និងនេសាទ ដើម្បីធានាការគ្រប់គ្រង ការអភិវឌ្ឍនិងការពារសុខភាពសត្វ។
ជាចុងបញ្ចប់ ឯកឧត្តមរដ្ឋលេខាធិការ បានណែនាំដល់ម្ចាស់សត្តឃាតដ្ឋាន ក្នុងខេត្តមណ្ឌលគិរី ខេត្តរតនគិរី និងខេត្តស្ទឹងត្រែង ឱ្យធ្វើកិច្ចសន្យាកែលម្អនូវចំណុចខ្វះខាត ដោយត្រូវជួសជុលតាមលក្ខខណ្ឌ បច្ចេកទេស ស្របតាមបទប្បញ្ញត្តិនៃច្បាប់ស្តីពីសុខភាពសត្វ និងផលិតកម្មសត្វ។ លើសពីនេះទៀតមន្ត្រីជំនាញ ត្រូវគ្រប់គ្រង និងតាមដានការអនុវត្តរបស់ម្ចាស់សត្តឃាតដ្ឋានឱ្យអនុវត្តបទបញ្ជាផ្ទៃក្នុងសម្រាប់ប្រតិបត្តិក្នុងសត្តឃាតដ្ឋាន ស្តីពីសុខុមាលភាពសត្វ អនាម័យ និងបរិស្ថាន ដើម្បីធានាបានសាច់ ឬផលិតផលសាច់ ត្រូវតែមានអនាម័យ ហើយត្រូវអនុវត្តតាមបទដ្ឋានបច្ចេកទេសដែលបានកំណត់ក្នុងលិខិតបទដ្ឋានគតិយុត្តដែលនៅជាធរមាន៕