ព័ត៌មានផ្សេងៗទៀត
លោក ឌី សំអាន អនុប្រធាននាយកដ្ឋានការពារដំណាំ អនាម័យ និងភូតគាមអនាម័យ បានលើកឡើងថា វត្តមានរុយសនៅកម្ពុជា គឺជាសត្វក្រេបរុក្ខរសពីស្លឹកស្រូវ ធ្វើឱ្យដើមស្រូវប្រែជាពណ៍លឿង ជារោគសញ្ញាបំផ្លាញរបស់រុយសនេះ ហើយការបំផ្លាញនេះមានពីរដំណាក់កាល ដែលធ្វើឱ្យផលស្រូវមានការថយចុះពី២៣% ទៅ៣០% ឬច្រើនជាងនេះ ដូច្នេះត្រូវមានវិធានការកម្ចាត់ឱ្យទាន់ពេលវេលា៕