នាថ្ងៃទី២៤ ខែសីហា ឆ្នាំ២០២៣ នាយកដ្ឋានការពារដំណាំ អនាម័យ និងភូតគាមអនាម័យ នៃអគ្គនាយកដ្ឋានកសិកម្ម បានសហការជាមួយគម្រោងបន្លែគុណភាពកម្ពុជា (CQH) ក្រោមការឧបត្ថម្ភដោយរដ្ឋាភិបាលប្រទេសនូវែលសេឡង់ (New Zealand) បានរៀបចំសិក្ខាសាលាស្តីពី ការគ្រប់គ្រងសុវត្ថិភាពស្បៀងអាហារនៅប្រទេសកម្ពុជា៖ ផ្លែឈើ និងបន្លែស្រស់ នៅសណ្ឋាគារភ្នំពេញ រាជធានីភ្នំពេញ ក្រោមអធិបតីភាពឯកឧត្តមបណ្ឌិត ងិន ឆាយ ប្រតិភូរាជរដ្ឋាភិបាលកម្ពុជាទទួលបន្ទុកជាអគ្គនាយក នៃអគ្គនាយកដ្ឋានកសិកម្ម ដែលមានសិក្ខាកាមចូលរួមពី ថ្នាក់ដឹកនាំនិងមន្ត្រីជំនាញនៃអគ្គនាយដ្ឋានកសិកម្ម ស្ថាប័នជាតិពាក់ព័ន្ធ មន្ទីរកសិកម្ម រុក្ខាប្រមាញ់ និងនេសាទរាជធានី-ខេត្ត ដៃគូរអភិវឌ្ឍន៍ សហគមន៍កសិកម្ម ស្ថាប័នអប់រំ និងវិស័យឯកជន សរុបចំនួន១២០នាក់ (ស្ត្រី២៨នាក់) ដោយមានគោលបំណងដើម្បីបង្ហាញ និងចែករំលែកអំពីវឌ្ឍនភាព និងប្រព័ន្ធនៃការគ្រប់គ្រងសុវត្ថិភាពស្បៀងអាហារ (ផ្លែឈេី និងបន្លែស្រស់) ក្នុងប្រទេសកម្ពុជា។
សិក្ខាសាលានេះ ជាវេទិកាមួយដែមានសារៈសំខាន់ដែលបានចែករំលែងពីវឌ្ឍនភាពស្ថានភាពនៃសុវត្ថិភាពស្បៀងអាហារនៅលើបន្លែផ្លែឈើស្រស់នៅប្រទេសកម្ពុជាដែលបានបង្ហាញពី
(១) វឌ្ឍនភាពនៃការងារសម្រេចបានឱកាស និងបញ្ហាប្រឈមទាក់ទងនឹងការងារអនុវត្តស្តង់ដារសុវត្ថិភាពផ្លែឈើ និងបន្លែស្រស់នៅកម្ពុជា
(២) ប្រព័ន្ធឌីជីថលដើម្បីផ្តល់ព័ត៌មានចំណេះដឹងទាក់ទងនឹងការងារការការពារដំណាំ និងក្សេត្រសាស្រ្ត
(៣) លទ្ធផលសិក្សាអំពីសុវត្ថិភាពអាហារទាក់ទងនឹងកម្រិតសំណលថ្នាំកសិកម្មនិងសំណល់ជីវសាស្ត្រ លើផ្លែឈើ និងបន្លែស្រស់ និង
(៤) ប្រព័ន្ធតាមដានត្រឡប់ Traceability systems សម្រាប់គ្រង់គ្រងសុវត្ថិភាពផ្លែឈើ និងបន្លែស្រស់ក្នុងប្រទេសកម្ពុជា។
តាមរយៈសិក្ខាសាលានេះ ភាគីពាក់ព័ន្ធទាំងអស់ក្នុងខ្សែច្រវ៉ាក់ផលិតកម្ម រួមមានវិស័យសាធារណៈ អ្នកផលិត អ្នកទិញ ដៃគូអភិវឌ្ឍន៍ វិស័យឯកជន និងអ្នកស្រាវជ្រាវបានចែករំលែក និងផ្លាសប្តូរយោបល់គ្នាអំពីឱកាស បញ្ហាប្រឈម និងដំណោះស្រាយអំពីការងាគ្រប់គ្រងសុវត្ថិភាពអាហារក្នុងប្រទេសកម្ពុជាពីចម្ការរហូតដល់អ្នកប្រើប្រាស់ ឲ្យកាន់តែមានប្រសិទ្ធភាពនិងជំនឿរយកចិត្តខ្ពស់។